Flames opnieuw op achterstand tegen Leiden

LEIDEN - GasTerra Flames is zondagmiddag opnieuw op achterstand gekomen in de best-of-seven serie tegen Leiden. Het uitduel ging met 75-64 verloren. Hierdoor staan de Groningers met 3-2 achter in de serie, Leiden staat op matchpoint. Zaterdag is het zesde duel in Martiniplaza.
Het duel in Leiden begon energiek. Beide ploegen schoten met scherp, de voorsprong was halverwege het eerste kwart met 19-13 voor de Groningers, mede door twee rake driepunters van Robby Bostain. Flames nam in een wedstrijd die heen en weer golfde aan het einde van het eerste kwart een voorsprong van tien punten bij de tussenstand 25-15. Na tien minuten spelen was de Groningse voorsprong geslonken tot drie punten: 25-22.
In het tweede kwart ging de wedstrijd gelijk op. Halverwege dit kwart stond het 29-29. Het spel lag weinig stil en hierdoor kwam er veel vaart in het duel. Bauscher leek met een driepunter zijn ploeg aan de leiding te brengen bij rust, maar Leiden zette aan en stond na afloop van de eerste helft met 37-36 voor.
Na rust trok Leiden langzamerhand het initiatief naar zich toe en breidde de voorsprong uit naar 47-42. De Groningers slopen dichterbij, maar een driepunter van Sas bracht het verschil op zeven punten in het voordeel van de thuisploeg. Een verre score van Royé zorgde ervoor dat Flames terugkwam tot een verschil van drie punten. Na dertig minuten basketbal stond Leiden met 57-53 voor.
In het laatste kwart was het razend spannend. De voorsprong bleef wel steeds in handen van Leiden. Met nog vijf minuten op de klok stond het 63-59 in het voordeel van de thuisploeg. Leiden pakte door en liep uit naar een voorsprong van tien punten bij de stand 70-60. Flames slaagde er in de slotfase niet meer in dit gat te dichten. Topscorer aan de kant van de Groningers was Matt Haryasz met elf punten.