Oranje Nassau begint nacompetitie met 0-0

GRONINGEN - Oranje Nassau uit Groningen is de nacompetitie om in de zaterdaghoofdklasse te blijven dinsdagavond op eigen veld begonnen met een 0-0 gelijkspel tegen SDV Barneveld.
Met name in de eerste helft mocht Oranje Nassau de handen stijf dichtknijpen dat de gasten niet wisten te scoren. Barneveld, met onder meer de oud-profs Alfred Schreuder en Dick Kooijman in de gelederen, was duidelijk de betere ploeg en liet zeker een stuk of zes kansen onbenut.
Zo troffen de gasten na een kwartiertje spelen de lat. ON speelde te onsamenhangend om echt een vuist te kunnen maken tegen de nummer twee uit de Eerste Klasse D. Jaap Jacobs kreeg in de 36e minuut de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg, maar de spits kopte naast.
In de tweede helft veranderde het spelbeeld. De ploeg van trainer Henk Konings had veel meer grip op de tegenstander en zocht nadrukkelijker het initiatief. Rond de 70e minuut kreeg Jacobs twee aardige kansen, maar een treffer bleef uit.
Twaalf minuten verrichte doelman Arjan Langeveld zijn grootste daad door een inzet van Josja Bolks van dichtbij te keren. In de slotfase drong ON nog wel aan, maar het bleef 0-0. Oranje Nassau gaat komende zaterdag in Emmen op bezoek bij Drenthina. De Drenten verloren afgelopen zaterdag in Barneveld met 4-0.