BV Veendam lijkt gered

VEENDAM - BV Veendam lijkt gered. Diverse bronnen melden RTV Noord dat een oplossing is gevonden voor de financiële problemen van de club.
BV Veendam-directeur Henk Eising is degene die de sleutel in handen heeft. Hij moet nog ja zeggen tegen de nu gevonden oplossing.
Investeerders die de club vorig jaar een lening hebben verstrekt spelen een belangrijke rol in de gevonden oplossing. Zij hebben recht op transfergeld bij verkoop van Michael de Leeuw, in totaal maakten ze tot voor kort aanspraak op een bedrag van zo'n 300.000 euro. Daar is nu een andere afspraak over gemaakt. De Graafschap heeft onlangs een bod uitgebracht op de speler.
Dezelfde bronnen melden bovendien dat shirtsponsor Energiewacht bereid zou zijn een grotere duit in het zakje te doen. Energiewacht is sinds maart rugsponsor van BV Veendam.
Uiterlijk vrijdag moet het vakantiegeld van de spelers zijn betaald (27.500 euro). Als dit niet gebeurt, volgen sancties van de KNVB. Te denken valt aan puntenaftrek. Eising heeft altijd gezegd zijn functie neer te leggen als de club nogmaals puntenaftrek krijgt.