Transfer brengt BV Veendam in veilige haven

VEENDAM - BV Veendam-topscorer Michael de Leeuw gaat naar De Graafschap. Daarmee is de aangekondigde redding van de Oost-Groninger club definitief.
"Ik ben blij dat ik de club zo kan redden. Ik dank mijn loopbaan aan Veendam", aldus De Leeuw tegenover RTV Noord. De 24-jarige middenvelder ondertekent een contract voor drie jaar bij de Superboeren. Hoeveel geld met de overgang van De Leeuw naar Doetinchem is gemoeid, is nog niet bekend.
RTV Noord meldde donderdagmiddag al dat een plan was gesmeed waarmee de club genoeg geld binnen haalt om te blijven bestaan. Directeur Henk Eising was nog op zoek naar ruim 4 ton.
Investeerders die de club vorig jaar een lening hebben verstrekt spelen een belangrijke rol in deze deal. Zij hadden recht op de transfergelden bij de verkoop van De Leeuw vanwege leningen van zo'n 300.000 euro. Daar is nu een andere afspraak over gemaakt. De Graafschap bracht vorige week een bod uit op de speler die in het seizoen 2009/2010 topscorer was van de eerste divisie met 25 treffers. In 67 duels scoorde De Leeuw 38 voor Veendam.
Aanvoerder Peter van der Vlag laat vanaf zijn vakantieadres weten opgelucht te zijn dat zijn club blijft bestaan.
Diverse bronnen meldden RTV Noord dat shirtsponsor Energiewacht bereid zou zijn volgend seizoen een grotere duit in het zakje te doen. Energiewacht is sinds maart rugsponsor van BV Veendam. Volgens Henk Eising is daar momenteel nog geen sprake van en heeft dit geen rol gespeeld in de redding van de club.