Oranje Nassau maakt onmogelijke waar

GRONINGEN - Oranje Nassau uit Groningen speelt ook volgend seizoen in de Hoofdklasse. ON won zaterdag de allesbeslissende thuiswedstrijd in de nacompetitie met 5-1 van Drenthina uit Emmen.
Daarmee maakte Oranje Nassau het onmogelijke waar. Het hele seizoen stonden de stadjers onderaan in de competitie, maar onder leiding van de nieuwe trainer Henk Konings richtte ON zich op en beloonde zichzelf tegen Drenthina. Bij rust stond de thuisploeg al met 2-0 voor.
Jaap Jacobs kopte na een half uurtje de 1-0 binnen. Cruciaal was een fase kort voor rust. Drenthina miste een strafschop en in de tegenaanval werd het via een eigen doelpunt 2-0. Binnen tien minuten in de tweede helft stond het 4-0 via Thomas Careman en Jacobs.
Edwin Roeters maakte in de 67e minuut aan alle onzekerheid een einde door de 5-0 tegen de touwen te jagen. In blessuretijd redde Koops de eer voor de gasten. In de slotfase was er de gelegenheid om Roeters, Martin Tillema en Leyi Hu een publiekswissel te geven, omdat ze Oranje Nassau gaan verlaten.
ON won door de 5-1 zege de nacompetitie met 8 punten uit 4 wedstrijden. SDV Barneveld had ook 8 punten, maar een slechter doelsaldo.