FC Groningen/Cambuur verliest finale Eurovoetbal

GRONINGEN - FC Groningen/Cambuur is er niet in geslaagd om voor de tweede keer op rij het Eurovoetbaltoernooi te winnen. In de finale was de Portugese topclub Sporting Clube de Portugal met 2-0 te sterk.
Sporting speelde het hele toernooi al fris en aanvallend voetbal. Ook in de eerste helft waren de Portugezen duidelijk de betere. Al na zes minuten zette Iuri Medeiros zijn ploeg op voorsprong (1-0). Op slag van rust had Medeiros de score moeten verdubbelen, maar hij miste een opgelegde kans. FC Groningen/Cambuur kon er weinig tegenoverstellen.
In de tweede helft veranderde er niets aan het spelbeeld. Sporting was veruit de betere en vlak voor tijd viel de beslissing toen Edilino Ié van dichtbij voor 2-0 zorgde. Mark Diemers was nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar hij schoot rakelings naast. Het is voor de tweede keer dat Sporting het Eurovoetbaltoernooi wint. De eerste keer was in 1995.
FC Groningen-doelman Stefan van der Lei werd benoemd tot beste keeper van het toernooi. Medeiros werd door de vakjury onder leiding van Hans Robben uitgeroepen tot beste speler. De 35e editie van Eurovoetbal werd door slechts 20.000 toeschouwers bezocht. Het laagste aantal sinds 1990.