Martijn Keizer verrast met brons bij NK Tijdrijden

VEENDAM - Martijn Keizer is woensdagmiddag derde geworden op het NK tijdrijden in Veendam. De Muntendammer leverde een verrassende prestatie door in zijn eerste profjaar op het podium te stappen.
De renner van Vacansoleil won vorig jaar bij de beloften nog de Nederlandse tijdrittitel in Veendam. Voor het tweede jaar achtereen reed hij dus op zijn 'thuisbaan'. Het publiek langs het parkoers schreeuwde Keizer wederom naar een puike prestatie. "Vooraf schatte ik in dat ik top tien zou rijden. Maar dit is fantastisch", zei hij na afloop.
Hij voltooide de twee rondes van 23,2 kilometer in een eindtijd van 57 minuten en 30 seconden. Na de eerste omloop lag Keizer slechts twee seconden achter op de uiteindelijke winnaar Stef Clement. De Rabo-renner won voor de vierde maal de nationale titel. Zijn tijd was 56 minuten en 32 seconden. Keizers ploeggenoot Jens Mouris werd tweede, slechts drie seconden sneller dan de man uit Muntendam.

Marianne Vos snelste vrouw

Marianne Vos werd kampioene bij de vrouwen. De wielrenster van Nederland Bloeit had 30 minuten en 39 seconden nodig om het parcours over 23,2 kilometer af te leggen. Het is de tweede keer op rij dat Vos de Nederlandse titel verovert.
Ellen van Dijk werd tweede in Veendam en het brons was voor Loes Gunnewijk. De beste Groningse was Sigrid Kuizenga op de 18de plaats.