Alex Wesby definitief naar Flames

GRONINGEN - De transfer van Alex Wesby van zijn Zweedse club Sundsvall naar Gasterra Flames is afgerond. Sundsvall is akkoord met de afkoopsom die in het contract van Wesby was opgenomen.
De Zweedse club wilde aanvankelijk een hogere afkoopsom voor de Amerikaan, wiens verbintenis nog een jaar doorliep. Wesby gaf, volgens de regels in zijn contract, echter tijdig aan de club te willen verlaten. Flames kondigde de komst van Wesby ruim twee weken geleden al aan. De club betaalt uiteindelijk een vergoeding van ruim 6900 euro.
De 31-jarige Wesby heeft een contract voor één seizoen getekend. De Amerikaan is aangetrokken als shooting guard, de positie die de afgelopen twee seizoenen met name door Matt Bauscher werd ingevuld.
Flames heeft nu tien spelers onder contract staan voor komend seizoen. Met Aron Royé is de club nog in gesprek. De twaalfde en laatste speler wordt vermoedelijk jeugdspeler Yannick van der Ark. Volgens coach Hakim Salem is zijn komst naar de eerste selectie zo goed als zeker.