Harms pakt geel terug na tweede plaats in Zevenhuizen

© Romke Notebomer 112 Groningen
ZEVENHUIZEN - Wielrenner Jos Harms uit Oude Pekela is dankzij een tweede plaats in de vierde etappe van de Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier in Zevenhuizen weer drager van het geel. De koers werd woensdagavond gewonnen door Peter Schep uit Amersfoort.
Al vrij snel in de wedstrijd over 80 kilometer ontstond de beslissende kopgroep. Harms, Schep en Christoph Haxsen uit Duitsland gingen er vandoor. De drie werkten uitstekend samen en namen een ronde voorsprong op het peloton.
Klassementsleider Folkert de Haan vertrekt donderdag voor een familieweekend naar Parijs en liet de drie begaan. Nummer twee, Peter Merx uit Warfhuizen, miste de slag en werd slechts twaalfde in de daguitslag.
Hierdoor deed Harms uitstekende zaken. Schep reed twee ronden voor het einde weg en kwam solo over de streep. De 27-jarige Harms reed nog bij Haxsen weg en stak zijn arm ook in de lucht ten teken dat hij een belangrijke slag had geslagen.
Harms heeft nu 239 punten. Merx staat nog steeds tweede, maar heeft een achterstand van ruim 60 punten. Het was voor het eerst sinds 1968 dat er weer een wielerwedstrijd in Zevenhuizen verreden werd.