Jos Harms behoudt leiding in Wielermeerdaagse

Jos Harms in het geel
Jos Harms in het geel © Romke Notenbomer
MARUM - Wielrenner Jos Harms uit Oude Pekela heeft vrijdagavond in de vijfde etappe van de Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier de gele leiderstrui behouden. De voorlaatste rit werd gewonnen door Fokke Postma uit Bergum.
De wedstrijd in Marum werd in de slotfase beslist. In de beginfase waren het wel Germen Warmink namens Hepro Kozijnen/NWVG en de Duitser Lars Bartlau die een kleine halve minuut voorsprong namen, maar ze werden teruggepakt door het peloton.
Daarna gooide Harms met nog een aantal ronden te gaan de knuppel in het hoenderhok door te proberen weg te komen in een levendige eindfase. Dit lukte niet en uiteindelijk waren het dezelfde Warmink en Bartlau die Postma meekregen met nog twee rondes te rijden.
De drie hadden op de streep een minimale voorsprong. Postma was de snelste voor Warmink en Bartlau. Het was voor de 21-jarige Warmink, afkomstig uit Gasselternijveen, zijn eerste podiumplaats ooit. Glenn Clermonts uit Bellingwolde werd vierde voor Elzo Vos uit De Wilp.
Harms, die elfde werd, verdedigt met de slotetappe zaterdag in De Wilp nog voor de boeg een royale voorsprong. Peter Merx uit Warfhuizen staat nog altijd tweede voor Elmar Reinders uit Emmen en Stefan Poutsma uit Peize.