Veendam royaal in dubbele cijfers tegen Meeden

Jonathan Opoku in actie
Jonathan Opoku in actie © Acta Fotografie/Emiel Ketelaar
MEEDEN - SC Veendam heeft zaterdagavond ook de vierde oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. Zondagvijfdeklasser Meeden werd met 16-0 verslagen na een 9-0 ruststand.
De score in de inmiddels traditionele oefenpartij tegen Meeden werd in de dertiende minuut geopend door Anco Jansen. Vervolgens ging het snel voor de ploeg van trainer Gert Heerkes. Met name onder leiding van Jonathan Opoku legde Veendam een aantal aardige aanvallen op de mat.
De Hongaarse testspeler Joszef Pillar maakte aan de linkerkant een prima indruk en kwam met prima voorzetten. Een andere proefspeler Panagiotis Rampavilas profiteerde hier vooral na rust naar hartelust van. De Griek scoorde tussen de 58e en 63e minuut een onvervalste hattrick.
Het mooiste doelpunt kwam in de slotminuut op naam van Petrit Hoxhaj. De middenvelder krulde de bal van afstand in de verre hoek. De doelpunten van SC Veendam tegen Meeden kwamen op naam van Rampavilas die vijf keer trefzeker was. Anco Jansen maakte vier treffers en Opoku scoorde drie keer. Pillar, Niek Loohuis, Sander Rozema en Hoxhaj scoorden één maal.
Bij Veendam ontbraken Danny Menting en Lars Lambooij wegens blessures. Veendam speelt komende zaterdag in Mussel tegen FC Groningen.