Veendam wil verder met Rampavilas en Wagenaar

VEENDAM - SC Veendam wil graag verder met de testspelers Panagiotis Rampavilas en Jelle Wagenaar. De eventuele komst van Joszef Pillar is mede afhankelijk van de onderhandelingen met FC Groningen over de komst van een tweede speler.
De technische leiding is vooral onder de indruk van de voetballende kwaliteiten van de Griek Rampavilas. De spits moet volgens trainer Gert Heerkes niet gezien worden als de opvolger van Marnix Kolder. Daarvoor is Rampavilas een ander type speler. Iemand die meer rondom een diepe spits speelt. Veendam blijft dan ook op zoek naar een sterke spits, een echte nummer negen.
Jelle Wagenaar heeft de afgelopen week een prima indruk achter gelaten als linkervleugelverdediger. De 21-jarige Wagenaar, die vorig seizoen nog bij Jong FC Groningen speelde, kan net als Rampavilas in eerste instantie een amateurcontract ondertekenen.
De komende week zal met beide spelers verder gesproken worden om tot een definitief akkoord te komen. Heerkes is ook tevreden over Pillar, maar de linkermiddenvelder gaat voorlopig wel terug naar Hongarije. Afhankelijk van wie de tweede speler van FC Groningen is die naar Veendam komt, zou Pillar weer in beeld kunnen komen.
Met de vierde testspeler, Ralph Hovestad, gaat SC Veendam voorlopig niet verder. Mede ook omdat de prioriteit voor versterking niet in de achterhoede ligt. Hovestad is een centrale verdediger.