Wouter Haan wint etappe in Tweedaagse Venhuizen

VENHUIZEN - Wielrenner Wouter Haan uit Bedum heeft zaterdag de eerste etappe in de Tweedaagse van Venhuizen gewonnen. Een wedstrijd meetellend voor de Clubcompetitie Noord. Haan leidt na twee onderdelen ook het algemeen klassement.
Haan werd 's middags vierde in een proloog over 5,4 kilometer. Josbert de Vries uit Groningen werd derde en Jochem Hoekstra uit Haren noteerde de vijfde tijd. De proloog werd gewonnen door Rick van Breda uit Den Helder.
De eerste etappe werd zaterdagavond verreden over een afstand van 116 kilometer rondom Venhuizen. De 19-jarige Haan maakte deel uit van een omvangrijke kopgroep. Deze groep dunde steeds verder uit en in de finale ging Haan er vandoor. Hij kwam met een voorsprong van drie seconden op de achtervolgers solo over de streep.
Het was alweer de zesde zege van het seizoen voor de Bedumer. Bram Verweij uit Haren werd namens Hepro Kozijnen/NWVG zesde. NWVG-er Cor van Leeuwen bleef het peloton net voor en eindigde als elfde voor Bram Slager uit Groningen.
Na de eerste twee onderdelen leidt Haan het algemeen klassement met een voorsprong van drie seconden op Levi Heimans uit Diemen. Verweij staat op twintig seconden derde. De Tweedaagse wordt zondag afgesloten met een ploegentijdrit en een klassieker over ruim 130 kilometer.