Bauke Mollema aan beterende hand

LOURDES - Bauke Mollema is aan de beterende hand. Na een aantal dagen van ziekte en een slap gevoel in het lijf liet Mollema zich vrijdag zien in de dertiende etappe. Mollema werd elfde.
Mollema ging in de etappe van Pau naar Lourdes in de tegenaanval op de Col d' Aubisque. Op dat moment was al een kopgroep van tien man vertrokken. Deze groep kwam voor de 24-jarige ook nooit in beeld, omdat de achterstand te groot was.
In de slotfase kreeg Mollema de Belg Phillipe Gilbert op bezoek en de twee reden richting Lourdes met als inzet de tiende plaats. Gilbert won het sprintje, maar Mollema was met zijn herstel dik tevreden. Hij steeg naar de 76e plaats in het algemeen klassement. De Noorse wereldkampioen Thor Hushovd won de etappe.
"Ik voel me weer een beetje wielrenner. Dat was de laatste dagen wel anders. Ik wist dat we er niet meer bij gingen komen, maar ik heb me toch nog even laten zien. Ik voel me een stuk sterker, al is het toch niet top. Dit geeft wel een stuk meer moraal dan achterin het peloton rijden."