FC Groningen speelt gelijk tegen Turken

OUDE PEKELA - FC Groningen heeft woensdagavond de oefenwedstrijd tegen Ankaragücü gelijkgespeeld. Op het veld van vv Noordster in Oude Pekela werd het 1-1.
In de slotfase van de eerste helft kwamen de Turken op voorsprong. Een vrije trap van Ishak Dogan ver van het doel werd door aanvallers en verdedigers gemist en belandde via een stuit achter doelman Brian van Loo. Dusan Tadic had kort daarvoor een strafschop gemist voor de Groningers.
In de blessuretijd van de tweede helft kwam de ploeg van Pieter Huistra nog op gelijke hoogte. Danny Holla schoot op bijna identieke wijze als Dogan in de eerste helft een vrije trap achter de Turkse goalie: 1-1. "Beide heel rare doelpunten. Maar die van ons was mooier", zei Huistra na afloop.
Het duel tegen Ankaragücü werd gespeeld in plaats van het eerst geplande duel tegen Sporting Lokeren. Uit vrees voor supportersrellen tussen Belgische fans - Beerschot speelde woensdagavond elders in de provincie tegen Heerenveen - gaf de politie een negatief advies voor die wedstrijd. Noordster-voorzitter Henk Busemann was blij dat de FC een vervangende tegenstander had geregeld. Er waren 1750 toeschouwers in Oude Pekela.