Medailleregen voor Groningen Atletiek

AMSTERDAM - De leden van Groningen Atletiek en Team 4 Mijl hebben zondagmiddag voor een karrenvracht aan Groningse medailles gezorgd tijdens de Nederlandse kampioenschappen atletiek in Amsterdam.
De Twentse Marit Dopheide won de 400 meter in een winnende tijd van 53.31. Hiermee bleef ze drie honderdste verwijderd van haar persoonlijk record. Later op de dag was Dopheide opnieuw succesvol op de 200 meter waar ze zilver in de wacht sleepte.
Assenaar Olfert Molenhuis won zilver op de 3000 meter steeple chase. Molenhuis moest ruimschoots zijn meerdere erkennen in Simon Vroemen die won in een tijd van 8.56.92. Op deze tijd moest Molenhuis elf seconden toegeven.
Op de 800 meter was er opnieuw Gronings succes. Wilfred van Holst werd tweede en Victor Bouwman derde. Bij de vrouwen zorgde Machteld Mulder op deze afstand voor zilver namens Team 4 Mijl. Bij het onderdeel hinkstapspringen behaalde Nora Ritzen, eveneens van Groningen Atletiek, de bronzen medaille.
Eva Reinders (kogelslingeren) en Rutger Smith (discus) behaalden eveneens goud voor Groningen Atletiek. Giovanni Codrington sprintte naar het brons op de 100 meter.