FC Groningen speelt gelijk tegen Mallorca

ROLDE - FC Groningen heeft zondagmiddag de laatste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gelijkgespeeld. Op het veld van de vv Rolde werd het 2-2 tegen RCD Mallorca.
De Spanjaarden kwamen al na 3 minuten spelen op voorsprong door een goal van Emilio Nsue, maar Leandro Bacuna maakte na een kwartier spelen de gelijkmaker na een blunder van de doelman. Deze 1-1 was ook de ruststand.
Een kwartier voor tijd kwam Mallorca opnieuw op voorsprong, doelpuntenmaker was Victor Casadesus. FC Groningen toonde echter veerkracht en werd vijf minuten voor tijd beloond. Nadat Kees Kwakman in het strafschopgebied was weggeduwd schoot Thomas Enevoldsen de toegekende penalty tegen de touwen.
Trainer Pieter Huistra startte met de beoogde basiself voor de eerste competitiewedstrijd volgende week zaterdag tegen Roda JC. Brian van Loo stond in het doel en is voorlopig eerste keeper. Tom Hiariej speelde als rechtsback omdat Johan Kappelhof geblesseerd is. Lorenzo Burnet krijgt de voorkeur boven Emil Johansson als linkervleugelverdediger. Jonas Ivens en Kees Kwakman vormden het centrale verdedigingsduo. Op het middenveld waren Maikel Kieftenbeld en Danny Holla de controleurs. Tim Sparv viel pas in de slotfase van de wedstrijd in omdat hij tegen Roda JC geschorst is. Dusan Tadic, Nicklas Pedersen, Leandro Bacuna en Tim Matavz waren de aanvallers.