SC Veendam verliest van effectiever Almere City

ALMERE - SC Veendam staat ook na de tweede wedstrijd van het seizoen nog op nul punten. De uitwedstrijd tegen Almere City FC werd met 3-0 verloren.
Vlak voor rust viel de openingstreffer. In het laatste kwartier profiteerde Almere twee keer van zwak ingrijpen van de Veendammer verdediging. Veendam was minimaal gelijkwaardig, maar stuitte in de eerste helft telkens op een uitstekend keepende Almere-doelman Friebel. In de tweede helft kon Veendam het overwicht niet in doelpunten uitdrukken.
De thuisploeg verscheen in de beginfase drie keer dreigend voor het doel van Veendam. Doelman Leonard Nienhuis moest daarbij één keer handelend optreden. Hollart kon na een slippertje van Jelle Wagenaar vrijstaand uithalen. De keeper was attent. Veendam kreeg daarna iets meer spelaandeel. De eerste kans van de ploeg van trainer Gert Heerkes ontstond halverwege de eerste helft uit een stilstaande situatie. Danny Menting schoot uit een hoekschop van Anco Jansen de bal via de vingertoppen van Almere-doelman Friebel over. In dezelfde minuut mocht Jansen eveneens aanleggen.
Ook zijn inzet verdween door toedoen van Friebel over de lat. Vervolgens kenmerkte het duel zich door een aantal pittige overtredingen. Het laatste kwartier voor rust begon met een schot voorlangs van Rosheuvel. De Veendam-aanhang schreeuwde om een wissel, omdat Wagenaar opnieuw in de fout ging. De namen van Mitch Apau en Cruz Vicente werden gescandeerd. Beide bleven op de bank en zagen dat Menting uit een voorzet van Angelo Cijntje vrijstaand mocht inkoppen. Friebel zorgde weer voor redding.
Veendam controleerde de wedstrijd in de slotfase van de eerste helft, maar kwam toch op achterstand. Twee minuten voor rust kopte debutant Schulmeister de bal binnen nadat Veendam er niet in slaagde de bal weg te werken na een hoekschop.
Veendam was vlak na de pauze dichtbij de gelijkmaker. Menting kopte de bal buiten bereik van de kansloze Friebel op de paal. Heerkes wisselde vroeg in de tweede helft twee keer. De slecht spelende Wagenaar ging naar de kant. Hetzelfde (wissel) gold voor Rico Wolven. De centrale verdediger liet een onwennige indruk achter. Vicente en Apau kwamen binnen de lijnen. De twee invallers zorgden ervoor dat Veendam meer en meer de overhand kreeg. Grote kansen bleven uit. Het bleef bij schoten uit de tweede lijn. Almere City gokte op de counter en was twee keer succesvol. Sluijter kreeg bij de 2-0 vrije doortocht en schoof de bal door de benen van doelman Nienhuis in het doel. Invaller Serrarens kon bij de derde treffer ongehinderd inkoppen.