Halve olympische nominatie voor mountainbiker Moorlag

© Archief (Acta Fotografie)
ONSTWEDDE - Mountainbiker Henk Jaap Moorlag uit Onstwedde heeft een halve nominatie voor de Olympische Spelen in Londen op zak.
De pas 21-jarige Moorlag werd het afgelopen weekend zestiende in de laatste wedstrijd om de World Cup. Normaal gesproken is een plek in de top twaalf nodig voor een halve nominatie. Maar nadere bestudering van de ranglijst door sportkoepel NOC*NSF zorgde ervoor dat Moorlag maandag alsnog een telefoontje kreeg van de bondscoach.
Op de Spelen mogen maximaal drie rijders per land uitkomen. Afgelopen weekend in Vale di Sole had Moorlag zeven Zwitsers voor zich in de top zestien. "Zestien min vier is twaalf", rekent Moorlag uit. "Dus zonder die extra Zwitsers was ik twaalfde geworden. Maar ik had echt niet gedacht dat ik deze halve nominatie nog zou krijgen. Ik ben er een beetje stil van."
Als Moorlag in 2012 nog een keer in de top twaalf rijdt in een World Cup wedstrijd, heeft hij een startbewijs voor de Spelen te pakken. "Ik blijft nu hopen op Londen, terwijl ik de Spelen eigenlijk een beetje uit mijn hoofd had gezet."