GasTerra Flames kan blijven trainen

GRONINGEN - GasTerra Flames kan op diverse plaatsen in de provincie terecht om te trainen. Bovendien wordt volgens voorzitter Rob Schuur mogelijk dit seizoen al een extra trainingsvloer in Martiniplaza neergelegd.
Daar zou aanvankelijk volgend seizoen pas sprake van zijn. De basketbalclub liet afgelopen week weten in de komende maanden een aantal keren dakloos te zijn op trainingsdagen. De beschikbaarheid van topsporthallen in de gemeente Groningen is volgens Flames niet toereikend. "Sindsdien hebben we diverse aanbiedingen gehad", zegt voorzitter Rob Schuur.
Met wethouder Frank de Vries heeft Schuur sinds afgelopen week nog niet over het probleem gesproken. "Hij heeft mij niet gebeld en ik hem niet", zegt Schuur. De Vries zei onlangs in Dagblad van het Noorden deels op de hoogte te zijn van de problematiek. "Voor mijn vakantie heb ik er iets over gehoord, maar niet over hoe de vlag er nu blijkbaar bijhangt. En wat ik niet weet, kan ik ook niet verhelpen. Laat Schuur mij gewoon bellen. Ik heb zijn 06, hij de mijne."