Kruijer wint Rondom de Bult van Usquert

USQUERT - Marathonschaatser Ronald Kruijer uit Heiligerlee heeft zondagmiddag verrassend de 43e editie van Rondom de Bult van Usquert gewonnen. Het was het laatste criterium van dit seizoen in Noord-Nederland.
Onder regenachtige omstandigheden werd al snel een kopgroep van acht renners gevormd die het beeld van de wedstrijd bepaalden. De ontsnapping in de wedstrijd over 80 kilometer werd door Kruijer zelf opgezet. Marco Hoekstra uit Haren probeerde het in de laatste ronden een aantal keren, maar slaagde er niet in om weg te komen.
Het was uiteindelijk Kruijer zelf die weg reed en solo over de finish kwam. Kruijer is halverwege dit seizoen overgestapt naar van de amateur-A klasse naar de elite, maar heeft marathonschaatsen als belangrijkste sport. Elmar Reinders uit Emmen werd tweede, Peter Merx uit Warfhuizen kwam als derde over de eindstreep.
Hoekstra werd vijfde en Bas de Haan uit Meedhuizen rolde als zesde over de streep. De zevende plaats was voor Jinne Osinga uit Groningen. Gijs Strating uit Haren maakte zijn rentree in Usquert nadat hij in mei bij een zware valpartij ondermeer een knieschijf gebroken had.
Bij de vrouwen ging de winst in Usquert naar Trieneke Fokkens uit Leutingewolde. Het was voor de renster van de NWVG uit Groningen haar eerste zege. Rixt Meijer uit Heerenveen was tweede voor Anne Heijkoop uit Ammerstol.