Attente Mollema boekt tijdwinst in Vuelta

Mollema reed attent in de twaalfde etappe
Mollema reed attent in de twaalfde etappe
PONTEVEDRA (SPA) - Bauke Mollema heeft donderdag in de twaalfde etappe van de Ronde van Spanje prima zaken gedaan. Mollema boekte in een vlakke etappe elf seconden tijdwinst op leider Bradley Wiggins en de meeste andere concurrenten.
Het begon al na ruim tien kilometer wedstrijd toen Mollema de eerste tussensprint van de dag op zijn naam schreef en zes bonificatieseconden pakte. Nadat vier renners tekenden voor de ontsnapping van de dag, eindigde de rit na 160 kilometer in een massasprint.
De laatste honderden meters liepen licht bergop en ook daar was de Raborenner het meest attent was van de top van het klassement. Mollema mengde zich in de massasprint en finishte als dertiende. De zege ging naar de Slovaak Peter Sagan.
Door de lastige aankomst vielen er gaten in het peloton en kreeg niet iedereen dezelfde tijd als de winnaar. Ook hier profiteerde Mollema van door vijf seconden van zijn achterstand op Wiggins en de meeste andere concurrenten af te snoepen. Zo verkleinde de Groninger zijn achterstand met in totaal elf seconden.
Mollema bleef zesde, maar heeft nu nog een achterstand van 36 seconden op de drager van de rode trui. Daarnaast verstevigde hij zijn leidende positie in het combinatieklassement.