Instellingen

Mollema verliest combinatietrui in Vuelta

PONFERRADA (SPA) - Bauke Mollema heeft vrijdag in de dertiende etappe van de Ronde van Spanje de witte trui verloren. In het algemeen klassement blijft Mollema zesde met een achterstand van 36 seconden op leider Bradley Wiggins.

Mollema zakte naar de tweede plaats en verloor de trui als leider van het combinatieklassement aan Daniel Moreno. De Spanjaard maakte deel uit van een twintig man sterke kopgroep, die tot de finish stand hield. De Zwitser Michael Albasini was na 150 kilometer de snelste in de straten van Ponferrada.

De in Groningen woonachtige Marc de Maar werd tiende. De kopgroep reed overigens weg na een zeer onrustige start van de etappe, waarin flink geklommen moest worden. Mollema probeerde in de beginfase met onder andere Vicenzo Nibali en Jakob Fuglsang weg te komen, maar ze werden teruggepakt.

De 24-jarige Groninger maakte uiteindelijk deel uit van een achtervolgend peloton en werd 31e. Deze groep, met daarin alle favorieten, kwam op ruim anderhalve minuut na de winnaar over de streep. De komende twee etappes in de Vuelta finishen bergop.