DTS Zaandam Nederlands kampioen ploegentijdrit

HOOGEZAND-SAPPEMEER - Wielervereniging DTS Zaandam heeft zaterdag in Hoogezand-Sappemeer de Nederlandse titel ploegentijdrit gewonnen. Ze bleven Wielervereniging Noord-Holland nipt voor. De Noordelijke Wielervereniging Groningen (NWVG) werd zevende.
Op het parcours van vijftig kilometer werd het een razend spannende strijd. Voor DTS kwamen onder andere de profs Niki Terpstra en Rick Flens in akties. Ze kwamen na 58 minuten en 28 seconden over de finish. Grote concurrent Noord-Holland, met Wouter Haan uit Bedum in de gelederen, moest uiteindelijk slechts vijf seconden toegeven op de winnende tijd.
De Noordelijke Wielervereniging Groningen, zonder Bauke Mollema, reed eveneens een sterke tijdrit. De NWVG kwam als zevende over de streep in een veld van 63 ploegen. Overigens komt Rudy Vriend uit Schagen de Groningers volgend seizoen versterken. De 30-jarige Vriend komt over van Ruiter Dakkapellen en werd twee jaar geleden Nederlands kampioen bij de amateurs. Hij reed tien jaar geleden ook al eens een seizoen voor de NWVG.
Bij de vrouwen prolongeerde Wielervereniging Noord-Holland, met onder andere Julia Soek uit Den Ham in de ploeg, de titel. Cycle Sport Groningen, de afgelopen twee jaar steeds tweede, kon deze prestatie niet herhalen. Mede door blessures kwam de runner-up van vorig jaar niet verder dan de zestiende plaats. De NWVG werd zesde.