Mollema verliest terrein in Spanje

ALTO DE L'ANGLIRU (SPA.) - Bauke Mollema is zondag gezakt naar de vierde plaats in het algemeen klassement van de Ronde van Spanje. Mollema kon in de vijftiende etappe op de gevreesde Angliru niet met de allerbesten mee en verloor tijd.
Mollema had gehoopt aan te kunnen vallen, maar halverwege de slotklim moest de Raborenner langzaam terrein prijsgeven op de favorieten. Even leek het erop dat de Groninger terug kwam bij zijn concurrenten, maar slaagde daar net niet in.
Uiteindelijk werd Mollema negende in de daguitslag op 1.35 minuten van winnaar Juan José Cobo. De Spanjaard plaatste op zes kilometer van de top een succesvolle aanval en slaagde er op de steile beklimming van de Angliru ook in om de leiderstrui over te nemen van Bradley Wiggins.
Mollema zag Cobo in het klassement passeren en zakte naar de vierde plaats in het klassement op 1.36 minuten van Cobo. De 24-jarige Groninger raakte ook de witte trui, als leider van het combinatieklassement, kwijt aan de nieuwe klassementsleider.
Achteraf was hij niet ontevreden: "Ik heb er uit gehaald wat er in zat. Jammer, dat ik een plek verlies in het klassement, maar het is nu eenmaal niet anders. Er zat gewoon niet meer in. Cobo was veel te sterk. Ik ben blij dat ik de schade binnen de perken heb gehouden.”