Mollema raakt groene trui weer kwijt

NOJA (SPA.) - Bauke Mollema is donderdag de groene puntentrui, die hij woensdag veroverde, alweer kwijtgeraakt. In het algemeen klassement deden zich in de achttiende etappe van de Vuelta geen veranderingen voor.
Mollema had de pech dat Joaquin Rodriquez, de nummer drie van het puntenklassement, in de rit naar Noja deel uitmaakte van een grote kopgroep. Een groot deel van deze groep hield het vol tot de finish. De Spanjaard Rodriquez pakte bij twee tussensprints acht punten en de achtste plaats in de etappeuitslag leverde ook nog eens acht punten op.
Vooraf had Mollema elf punten voorsprong op Rodriquez. De Raborenner probeerde in de sprint van het peloton nog een paar punten te sprokkelen. Een twintigste plaats leverde echter niets op. Hierdoor heeft Mollema nu een achterstand van vijf punten in het puntenklassement.
De etappe werd gewonnen door de Italiaan Francesco Gavazzi. In het algemeen klassement deden zich geen opvallende wijzigingen voor. Mollema blijft vierde op 2.05 minuten van leider Juan José Cobo.