Mollema komt weer dichterbij groene trui

BILBAO (SPA.) - Bauke Mollema is vrijdag tiende geworden in de negentiende etappe in de Ronde van Spanje. In het klassement deden zich geen grote veranderingen voor.
Het was al de negende top tien klassering in deze Vuelta voor Mollema. In de rit over 158 kilometer naar Bilbao probeerden de klassementsrenners elkaar nog één keer pijn te doen. In de laatste veertig kilometer moest een lastig klimmetje van ruim vier kilometer twee keer beklommen worden.
Nummer twee Christopher Froome viel klassementsleider Juan José Cobo nog een keer aan, maar Cobo gaf geen krimp. Mollema slaagde er in de finale niet in om de achterstand van 24 seconden op de voor hem staande Bradley Wiggins weg te werken.
De Groninger slaagde er wel in om zijn achterstand in het puntenklassement te verkleinen. De achterstand op Joaquin Rodriquez bedraagt nog twee punten met nog twee etappes te gaan. Bij een tussensprint pakte Mollema twee bonificatieseconden, waardoor zijn achterstand op Cobo nu nog 2.03 minuten bedraagt. Hij blijft wel vierde in de algemene rangschikking