Eerste punt voor SC Veendam

DEVENTER - Sportclub Veendam heeft het eerste punt van het seizoen behaald. In Deventer werd het 2-2 tegen Go Ahead Eagles. De ploeg kwam terug na een 2-0 achterstand bij rust.
Go Ahead Eagles drong Veendam vanaf het begin ver terug op eigen helft. Angelo Cijnjte had de handen vol aan de snelle Makuso. De linkeraanvaller kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd. Zijn kopbal ging voorlangs. Veendam kwam na dat moment af en toe onder de druk vandaan. Gevaarlijk werd de ploeg niet. Marnix Kolder had na 25 minuten spelen de openingstreffer kunnen maken. Hij schoot de bal naast. Kort daarna was Veendam voor de eerste keer dichtbij een doelpunt. Dan Romann schoot de bal na een aardige aanval rakelings naast. De ploeg van trainer Gert Heerkes kroop meer en meer uit hun schulp. Juist in die fase kwam de thuisploeg op voorsprong. Eerst kon Janota profiteren van een klutssituatie in het strafschopgebied. Een minuut later rondde Kolder een counter beheerst af.
In de eerste minuten na rust was er weinig meer te genieten in de Adelaarshorst. Go Ahead Eagles maakte niet de indruk Veendam nog meer pijn te willen doen. Veendam kon daardoor makkelijk overeind blijven en was twee keer dichtbij de aansluitingstreffer via Danny Menting. Dat doelpunt kwam er uiteindelijk wel. Uit het niets schoot Anco Jansen de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de benedenhoek. Jonathan Opuku kreeg even later een enorme kans op de gelijkmaker. De aanvaller raakte de bal totaal verkeerd. Veendam kreeg meer en meer in de gaten dat er wat te halen viel tegen het steeds zwakker spelende Go Ahead. De beloning kwam via een rake kopbal van Menting uit een vrije trap van Cruz Vicente. De slotfase was enerverend. Veendam-doelman Leonard Nienhuis voorkwam met een katachtige redding dat de thuisploeg alsnog de volle buit pakte.
Veendam staat op de zestiende plaats in de Jupiler League. FC Emmen heeft evneeens één punt. Beide ploegen treffen elkaar volgende week zondag aan de Langeleegte.