FC Groningen in matige derby onderuit

GRONINGEN - FC Groningen heeft de noordelijke derby tegen SC Heerenveen met 3-0 verloren. De ploeg van Pieter Huistra gaf de doelpunten opnieuw te gemakkelijk weg. Na vijf wedstrijden spelen staat FC Groningen voorlopig op de vijftiende plaats met 4 punten.
In het eerste kwartier gebeurde er voor beide doelen nauwelijks iets. Petter Andersson dook één keer gevaarlijk op voor het doel van de Friezen. Hij schoot de bal via de vingertoppen van keeper Brian Vandenbussche over het doel. De eerste grote kans was voor Heerenveen. Spits Bas Dost mocht aanleggen na balverlies van Kees Kwakman. Brian van Loo kwam goed uit z'n doel en keerde de inzet. Leandro Bacuna was even later ook dicht bij een doelpunt. Hij strandde op de keeper. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde Heerenveen. Bas Dost kopte een voorzet van Gouweleeuw hard tegen de touwen. De voorsprong van de Friezen was op dat moment tegen de verhouding in.
Groningen kreeg aan het begin van de eerste helft via Bacuna een goede kans op de gelijkmaker. Zijn schot ging hoog over. Na ruim een uur spelen werd het uit het niets 2-0 voor de thuisclub. Assaidi kreeg alle ruimte van de verdediging en schoot de bal diagonaal en hard in het doel. David Texeira maakte kort daarna z'n debuut voor FC Groningen. De Urugayaan was zorgde bijna voor de aansluitingstreffer, maar zijn omhaal verdween net naast het doel. Het was ook meteen de laatste kans om terug te komen in de wedstrijd. Djuricic maakte vijf minuten voor het einde de derde treffer.

Opstelling, scoreverloop en kaarten

Opstelling SC Heerenveen:
Vandenbussche; Janmaat(59' Svec), Breuer, Gouweleeuw, Al-Akchaoui; Djuricic, Elm, Kums; Asaidi, Dost, Narsingh(89' Van La Parra).
Opstelling FC Groningen:
Van Loo; Hiariej(76' Kappelhof), Van Dijk, Kwakman, Burnet; Kieftenbeld, Andersson(65' Texeira), Sparv; Bacuna, Pedersen, Tadic.
Scoreverloop: 45(+2) 1-0 Bas Dost, 62' 2-0 Assaidi 85' 3-0 Djuricic
Gele kaarten: Hiariej (FC Groningen), Kieftenbeld (FC Groningen)