Instellingen

Tweede seizoensnederlaag Leekster Eagles

LEEK - De zaalvoetballers van Leekster Eagles hebben vrijdagavond ook de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen verloren. In Leek was FCK/De Hommel met 7-3 te sterk. Omdat de club nog steeds geen nieuwe hoofdsponsor heeft gevonden blijft de toekomst voor de Eagles ongewis.

In de topsporthal in Leek voegde coach Robert Herder zich vlak voor de aftrap als speler bij de selectie. Vanwege de smalle selectie stond de 44-jarige Herder als veldspeler op het wedstrijdformulier. Hij kwam overigens tijdens de wedstrijd niet in actie. De gasten uit 's Hertogenbosch hadden in de beginfase een groot overwicht en liepen vlot uit naar een 4-0 voorsprong.

Na de snelle tegengoals herpakten de Eagles zich enigszins en twee tegentreffers van Majid Allaui bepaalden de ruststand op 4-2. Na de onderbreking boorde de Hommel de ambities van de Leeksters al snel de grond in door weg te lopen naar 6-2. Handrit Hoxhaj maakte namens de thuisploeg nog de 6-3 waarna de gasten de eindstand bepaalden op 7-3.

Voorafgaand aan de wedstrijd hield voorzitter John Minnema een toespraak en benadrukte nogmaals op zoek te zijn naar een nieuwe hoofdsponsor. De club heeft een tekort van 30.000 euro op de begroting en wil dit zo snel mogelijk wegwerken. Herder gaf aan over een maand weer met het bestuur om tafel te gaan zitten om de situatie te bespreken. Tot die tijd speelt Leekster Eagles gewoon zijn duels in de zaalvoetbal topdivisie.