Flames in Assen langs Bremerhaven

David Bell
David Bell © Acta Fotografie/Arnold Meijer
ASSEN - GasTerra Flames heeft zaterdagavond de oefenwedstrijd in Assen tegen Bremerhaven met 79-68 gewonnen. Bij rust stond de ploeg van coach Hakim Salem met 46-33 voor.
Beide ploegen gingen voor de winst waardoor het een stevige wedstrijd werd. Dit werd geïllustreerd door 3 onsportieve fouten; twee voor Bremerhaven en één voor Flames. De Groningers stonden vanaf het begin van de wedstrijd aan de goede kant van de score, onder meer door een run in het begin van 9-2. Na het eerste kwart was het 20-15 voor Flames.
Bij de rust was de voorsprong uitgebouwd tot negen punten. De Duitsers zetten alles op alles om dichterbij te komen, maar de verdediging van Flames gaf geen krimp. De ploeg van coach Salem kon terugkijken op een goede overwinning waarin een grote intensiteit aan de dag gelegd werd.
Topscorer aan de kant van Flames was Avis Wyatt met 17 punten. Sergio de Randamie en Jason Dourisseau tekenden allebei voor 15 punten. Zaterdag speelt Flames het duel om de Supercup tegen ZZ Leiden in Utrecht.