Instellingen

Bekerblamage SC Veendam tegen hoofdklasser vv Berkum

© Acta Fotografie

ZWOLLE - SC Veendam heeft zichzelf voor schut gezet op Sportpark De Vegtlust bij vv Berkum. De nummer tien van de zaterdaghoofdklasse C was in de tweede ronde van de beker met 2-0 te sterk voor de Veendammers.

SC Veendam begint slecht aan de wedstrijd. In de eerste helft ligt het tempo laag en er zijn geen grote kansen. Het gevaarlijkste moment voor rust komt van oud-Veendam speler Kassim Bizimana, die de bal van vlak buiten het strafschopgebied vlak langs de kruising van het doel van Veendam schiet.

In het begin van de tweede helft krijgt vv Berkum een grote kans. Piet de Jong raakt de voorzet echter niet goed en zijn volley gaat hoog over. Nadat er lange tijd weinig te beleven valt, is het in de 72e minuut raak voor de thuisploeg. Na een uitstekende combinatie is het aanvoerder Marc van der Meulen die Berkum op voorsprong brengt. Twee minuten voor tijd wordt de blamage compleet wanneer invaller Rik Jan de Groot op aangeven van Bizimana uit de counter de 2-0 maakt. Zodoende is de tweede ronde het bekertoernooi het eindstation voor SC Veendam.