Rood FC Groningen verliest na verlenging van AZ

ALKMAAR - FC Groningen is in het bekertoernooi uitgeschakeld. In Alkmaar was AZ uiteindelijk na verlenging met 4-2 te sterk.
Vanaf het begin van de wedstrijd was AZ de betere ploeg. De Alkmaarders hadden veel balbezit, maar ze konden geen grote kansen creëren. Groningen werd veelvuldig achteruit gedrongen en slechts sporadisch kwam de FC tot een aanval. Na vijf minuten was het echter wel raak voor Groningen. Na een goede voorzet van Bacuna maakte Texeira zijn eerste doelpunt voor de FC.
De eerste grote kans voor de thuisploeg was pas 35 minuten. Maher stond volledig vrij in het zestienmetergebied. Zijn slap schot was echter geen probleem voor Groningen-doelman Van Loo.
In de tweede helft kreeg AZ na drie minuten al een grote kans op de gelijkmaker. Tadic speelde de bal verkeerd terug, waarna Gudmundsson Van Loo kon omspelen. Zijn schot ging echter in het zijnet. De druk nam verder toe en dat leverde een tweede grote kans op. Maher schoot de bal rakelings langs de paal.
Uiteindelijk kwam AZ wel op gelijke hoogte. Een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd tikte Viergever de bal na een hoekschop binnen.
Daarna werd het een zeer open wedstrijd, waarbij Groningen in de slotfase van de reguliere speeltijd twee kansen kreeg om de wedstrijd te beslissen. Eerst ontfutselde Texeira AZ-doelman Esteban de bal, waarna Holla met nog één verdediger voor zich de bal te gehaast naast schoot. In de blessuretijd had Bacuna de winnende op zijn schoen, maar hij schoot de bal via de uitkomende Esteban naast.
In de derde minuut van de eerste helft van de verlenging kwam AZ op voorsprong. Moisander scoorde met een afstandschot. Via Kappelhof ging de bal met een boog over de kansloze Van Loo. Even later kreeg Sparv zijn tweede gele kaart, waardoor hij met rood van het veld werd gestuurd en Groningen met 10 man verder moest. AZ leek de wedstrijd vervolgens te beslissen door een treffer van Maher. Terwijl Burnet geblesseerd op de grond lag in het zestienmetergebied ging AZ door met voetballen en was het uiteindelijk Maher die de 3-1 maakte. Groningen gaf echter niet op en Keurntjes maakte vanaf 18 meter de aansluitingstreffer.
Holla had aan het begin van de tweede verlenging de gelijkmaker moeten maken. AZ-doelman Esteban stompte de bal voor de voeten van Holla, maar vanaf vijf meter schoot hij over.
Waar Holla miste besliste Gudmondsson aan de andere kant de wedstrijd. Hij schoot bij de tweede paal de 4-2 binnen voor AZ. In de laatste minuut kreeg Jonas Ivens nog direct rood. Hij ontnam zijn tegenstander Luckassen een doelkans door hem neer te leggen. En zo eindigde Groningen de wedstrijd met negen man.