Instellingen

Flames verliest duel om Supercup

Alex Wesby scoort
© Acta Fotografie/Arnold Meijer

UTRECHT - GasTerra Flames heeft zaterdagmiddag de wedstrijd om de Supercup met 66-60 verloren van ZZ Leiden. Bij rust stond de ploeg van coach Hakim Salem nog met 30-21 voor.

Flames keek na het eerste kwart tegen een 14-12 achterstand aan, maar in het tweede kwart liep de ploeg van coach Hakim Salem vlot uit naar een voorsprong van elf punten (30-19). Uiteindelijk stond Flames bij de rust met negen punten voor (30-21).

Na rust kreeg Flames het moeilijk en maakte Leiden een enorme inhaalslag van 21 punten in het derde kwart. Door een rake driepunter van Alex Wesby ging Flames toch met een voorsprong van vier punten (46-42) het laatste kwart in.

Leiden was uiteindelijk de sterkste in de laatste tien minuten van de wedstrijd. Na twee rake driepunters achter elkaar van Thomas Jackson liep de landskampioen uit naar 58-51. Flames kon geen vuist meer maken en verloor uiteindelijk met 66-60.

Topscorers aan de kant van Flames waren Jason Dourisseau en Alex Wesby met beide 14 punten. Sergio de Randamie tekende voor 11 punten. Komende zaterdag speelt Flames de eerste competitiewedstrijd in en tegen Rotterdam.