SC Veendam speelt gelijk tegen Telstar

VELSEN - SC Veendam heeft zondagmiddag met 1-1 gelijkspeeld tegen Telstar. De ploeg van trainer Gert Heerkes stond bij rust 1-0 achter, maar Lars Lambooij zorgde vlak na de pauze voor de gelijkmaker.
Eerste helft

SC Veendam begon slecht aan het duel. Al na acht minuten keek de ploeg van trainer Gert Heerkes tegen een achterstand aan. Telstar-aanvaller Johan Plat ontsnapte aan de verdediging en schoot de bal in de verre hoek langs Leonard Nienhuis.
Na het openingsdoelpunt van de thuisploeg werd Veendam wel sterker en kreeg het in de zestiende minuut via Anco Jansen een goede kans op de gelijkmaker. De aanvaller, die in de winterstop naar De Graafschap vertrekt, schoot met een diagonaal schot net naast het doel van Stephan Veenboer. Tien minuten later schoot diezelfde Jansen op de vuisten van Veenboer en kreeg Danny Menting een vrije schietkans die hij over schoot.

Tweede helft

Na de pauze kwam SC Veendam op gelijke hoogte door een doelpunt van Lars Lambooij. Na een prima voorzet van Cruz Vicente schoot de Brabander de bal met een bekeken boogbal over Veenboer heen. Na de gelijkmaker was het spel in evenwicht, zonder grote kansen voor beide ploegen.
In het slotkwartier zette Veendam nog een keer aan en ging een vrije trap van Jansen via doelman Veenboer naast. In de allerlaatste minuut kreeg Jansen opnieuw een kans, na een prima individuele actie schoot hij voorlangs. Veendam kwam in de laatste seconden van de wedstrijd nog goed weg, nadat invaller Holwijn vanaf een meter of drie over het doel van Nienhuis schoot.
SC Veendam blijft door dit gelijke spel op de zestiende plaats staan met vijf punten uit zeven wedstrijden.

Opstellingen

Telstar: Veenboer; Correia, Schenkel, Promes, Fafiani; Brands (Irwin 75'), Lettinga, Kuipers (Holwijn 62'), Hoefdraad; Ornoch (Mazreku 62') en Plat.
SC Veendam: Nienhuis; Cijntje, Rozema, Loohuis (Wolven 84'), Cruz Vicente; Lambooij, Apau, Menting, Romann (Feenstra 74'); Opuku (Kluin 89') en Jansen.

Statistieken

Scheidsrechter: Kamphuis.
Toeschouwers: 1.763.
Doelpunten: 1-0 Plat 8', 1-1 Lambooij 47'
Gele kaarten: Lettinga, Brands (Telstar).