Flames begint competitie met ruime zege

ROTTERDAM - GasTerra Flames is de competitie goed gestart door de uitwedstrijd tegen Rotterdam met maar liefst 75-47 te winnen. De Groningers waren duidelijk een paar maatjes te groot voor de thuisploeg, maar maakten het beslissende verschil pas na de pauze.
Na afloop van het eerste kwart had de ploeg van coach Hakim Salem al een 20-8 voorsprong genomen. In het tweede kwart kwam Rotterdam wat terug in het duel omdat Flames veel rouleerde en ook jongelingen Yannick van der Ark en Max van Schaik hun minuten mochten maken. Op deze manier kon de licht geblesseerde Bryan Defares aan de kant blijven. Mede hierdoor was de voorsprong van de gasten bij rust geslonken tot 30-22.
In het begin van het derde kwart kwam de thuisploeg nog terug tot een achterstand van vier punten, maar daarna kwamen de Groningers pas echt los en bouwden aan een steeds groter wordende voorsprong. Over de hele wedstrijd gezien zag het er vooral verdedigend bij Flames al goed uit. Aanvallend is er nog veel ruimte voor verbetering. Topscorer aan de kant van Flames was Alex Wesby met zestien punten. David Bell tekende voor dertien punten.