Oranje Nassau pakt punt in slotfase

GRONINGEN - Oranje Nassau heeft zaterdag in de Hoofdklasse C op eigen veld met 2-2 gelijkgespeeld tegen ONS Sneek.
Ezra Schrijver zorgde in de 86e minuut na een individuele actie en een fraai schot vanaf de rand van het strafschopgebied oor de gelijkmaker. De ploeg van trainer Henk Konings kwam twee keer op achterstand, maar vocht zich terug in de wedstrijd.
Kort voor rust kopte Regilio Holder van dichtbij net naast namens ONS. ON kwam direct na rust zwak uit de kleedkamer. De Friezen namen in de 52e minuut de leiding op Sportpark Coendersborg door een kopbal van Ale de Boer.
Doelman Erick Jansema stopte in de 63e minuut namens de thuisploeg een strafschop en vijf minuten later scoorde Thomas Careman wel vanaf elf meter. De 1-1 betekende al de zesde treffer van het seizoen voor Careman. Negen minuten voor tijd schoot Chris de Wagt een vrije trap tegen de touwen. ON toonde wederom veerkracht en kwam alsnog langszij.
Oranje Nassau blijft dit seizoen ongeslagen op eigen veld en staat op de zesde plaats in de hoofdklasse C met negen punten uit zes wedstrijden. Volgende week is de derby in Assen tegen ACV. De Drenten hebben evenveel punten als ON.