SC Veendam geeft zege in Oss uit handen

OSS - SC Veendam heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen FC Oss met 4-4 gelijkgespeeld. Veendam gaf in de tweede helft een 4-2 voorsprong weg. De Groningers speelden 55 minuten met een man meer omdat de keeper van Oss een rode kaart kreeg.
Voor aanvang van de wedstrijd kreeg Anco Jansen de bronzen stier uitgereikt omdat hij door spelers en coaches van de Jupiler League uitgeroepen is tot beste speler van de eerste periode. Veendam begon goed aan de wedstrijd met veel balbezit, maar bij de eerste de beste kans voor FC Oss in de zevende minuut was het meteen raak. Na een combinatie in het strafschopgebied was het Roy de Ruiter die mooi afwerkte: 1-0.
Hierna was het even zoeken voor Veendam, maar de gasten kwamen halverwege de eerste helft verdiend op gelijke hoogte. Mitch Apau gaf na een mooie aanval over rechts een bekeken voorzet waarvan Lars Lambooij met een schitterend hakje optimaal profiteerde. Lang kon Veendam niet van deze treffer genieten. Na een half uur stond de verdediging niet op te letten en was het Bieber die zomaar de 2-1 kon binnen lopen.
In de 35e minuut werd de keeper van Oss, Richard Arends, uit het veld gestuurd nadat hij de doorgebroken Anco Jansen had neergehaald. Jansen bleef een hoofdrol voor zichzelf opeisen want op slag van rust maakte hij gelijk. Hij rondde een mooie combinatie met Apau doeltreffend af. In de blessuretijd kwam Veendam nog op voorsprong. Een corner van Jansen werd ingekopt door Danny Menting: 3-2.
Tien minuten na de hervatting kreeg Veendam een strafschop. Dan Romann werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. Jansen ging achter de bal staan, rondde beheerst af en verdubbelde daarmee de Groningse voorsprong. De thuisploeg gaf niet op en kwam halverwege de tweede helft terug tot 4-3. Marcel van der Sloot liet Veendam doelman Leonard Nienhuis met een mooi afstandsschot kansloos.
Oss trok met man en macht ten aanval en kwam een kwartier voor tijd zelfs op gelijke hoogte. Nienhuis tastte bij een corner volledig mis waarna Bart van Muijen de 4-4 op het scorebord kopte. Acht minuten voor tijd kon Opoku namens Veendam alleen af op de doelman van Oss, maar hij schoot wild voorlangs. Verder kwam Veendam niet meer.
SC Veendam heeft negen punten uit negen duels en staat daarmee op de veertiende plaats in de Jupiler League.