ON speelt gelijk tegen ACV

ASSEN - Oranje Nassau heeft zaterdagmiddag in Assen met 1-1 gelijkgespeeld tegen ACV. De Groningers kwamen in de eerste helft verdiend op voorsprong, maar na rust was de thuisploeg sterker en de gelijkmaker verdiend.
Oranje Nassau domineerde de wedstrijd in de eerste helft en kreeg een paar uitstekende kansen, allemaal via spits Thomas Careman. In de 25e minuut kreeg Careman de bal na een mooie combinatie voor zijn voeten en haalde op zeven meter van de goal doeltreffend uit. Bij rust had ON op een grotere voorsprong kunnen staan, maar Careman had zijn vizier bij de volgende twee kansen niet op scherp.
Na de rust kwam ACV beter in het spel en kreeg meer balbezit. Na een uur spelen viel de terechte gelijkmaker. John van Dalen schoot de bal na een vrije trap vanaf 25 meter onhoudbaar in het doel. De slotfase werd nog ontsierd door twee rode kaarten voor de gasten. Eerst kreeg Masohi Tauran een directe rode kaart voor onbesuisd inkomen en vijf minuten voor tijd moest Stevan de Geijter inrukken met zijn tweede gele kaart. Beide beslissingen waren dubieus te noemen. ACV zette in de slotfase nog extra aan, maar de verdediging van ON bleef overeind.
Oranje Nassau heeft tien punten uit zeven wedstrijden en staat daarmee op de zevende plaats in de hoofdklasse C.