Teleurstellend Groningen verliest van Heracles

ALMELO - FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Heracles met 2-1 verloren. Invaller Suk maakte een kwartier voor tijd nog gelijk, maar op de treffer in de 80ste minuut van Overtoom kwam geen antwoord meer. De nederlaag was terecht omdat Groningen vooral aanvallend te weinig in te brengen had.
Eerste helft

In de beginfase hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. De eerste doelpoging kwam op naam van FC Groningen via Burnet die de bal twee meter naast schoot. Daarna had Heracles meer balbezit zonder dat de thuisploeg echt gevaarlijk werd. Groningen liet zich terugdringen en speculeerde op de counter. Na twintig minuten liet Vejinovic een afstandsschot los dat maar net over ging. De gasten hadden grote moeite om zelf tot voetballen te komen vanwege de druk die Heracles overal zette.
Na een half uur spelen kwam Heracles terecht op voorsprong. Vejinovic begon aan een rush, legde de bal terug op Duarte die niet gestoord werd en vanaf twintig meter onberispelijk uithaalde: 1-0. Vlak daarna legde Groningen een goede aanval op de mat over de linkerkant alleen kon Texeira de mooie voorzet van Tadic niet tot doelpunt promoveren. Na deze korte opleving bleef het meeste balbezit voor Heracles. FC Groningen liet vooral aanvallend veel te weinig zien.

Tweede helft

Ook na de hervatting kwam de ploeg van trainer Pieter Huistra er aanvankelijk aanvallend nauwelijks uit. De eerste kans na de rust was voor Plet die een voorzet van Armenteros voorlangs kopte. Tadic schoot na een uur spelen vanaf vijfentwintig meter de bal hoog over het doel van Pasveer. Texeira, die totaal niet in het stuk voorkwam, werd in de 64e minuut gewisseld. Suk kwam voor hem in de ploeg.
Dankzij een enorme blunder van Looms kwam Groningen toch op gelijke hoogte. De verdediger van Heracles raakte de bal volkomen verkeerd na een terugspeelbal. De bal sprong voor de voeten van de ingevallen Suk die alleen op doelman Pasveer af kon en keurig binnenschoot. FC Groningen kwam even los, Suk schoot in kansrijke positie nog een keer voorlangs, maar kon toch niet lang genieten van de gelijkmaker want tien minuten voor tijd kwam Heracles weer op voorsprong. Een scherpe dieptepass van Everton werd door Overtoom doeltreffend afgewerkt. Hierna kon Groningen zich niet meer oprichten.
FC Groningen heeft dertien punten uit negen wedstrijden en staat daarmee voorlopig op de achtste plaats in de eredivisie.

Opstellingen

Heracles Almelo: Remko Pasveer; Tim Breukers, Ben Rienstra, Antoine van der Linden, Marc Looms; Kwame Qansah, Willie Overtoom, Marko Vejinovic ('55 Everton); Samuel Armenteros, Glynor Plet ('81 Thomas Bruns), Lein Duarte.
FC Groningen: Brian van Loo, Johan Kappelhof, Jonas Ivens, Virgil van Dijk, Lorenzo Burnet; Mikael Kieftenbeld, Tim Sparv; Leandro Bacuna ('83 Henk Bos), Petter Andersson, Dusan Tadic; David Texeira ('64 Suk Hyun Jun).