Instellingen

Flames wint op inzet van Magixx

WIJCHEN - GasTerra Flames heeft zaterdagavond met 71-66 gewonnen van Magixx uit Nijmegen. Flames speelde met veel inzet en passie in tegenstelling tot de verloren wedstrijd tegen Zwolle van afgelopen donderdag.

Flames kwam in het begin van de wedstrijd op een 11-6 achterstand, maar daarna herpakte de ploeg van coach Hakim Salem zich. Door onder meer een run van twaalf punten stond het na het eerste kwart 22-13 in het voordeel van de Groningers.

In het tweede kwart kwam de thuisploeg vlot terug tot 21-24. Flames speelde in de eerste helft agressief en met veel inzet. Toch waren de Groningers niet heel overtuigend, want Magixx - dit seizoen spelend in Wijchen - kwam door een rake driepunter vlak voor de pauze terug tot een verschil van drie punten.

In het begin van het derde kwart ging de wedstrijd gelijk op, maar dankzij zes achtereenvolgende punten van Bryan Defares nam Flames afstand van Magixx. De uitploeg ging het laatste kwart in met een 56-50 voorsprong. In de laatste minuten van de wedstrijd werd het nog even spannend, maar uiteindelijk won Flames verdiend met 71-66.

Het was geen hoogstaande wedstrijd in Wijchen, maar de ploeg van coach Hakim Salem revancheerde zich voor de nederlaag tegen Zwolle van afgelopen donderdag door met veel beleving en bezieling te spelen.

Topscorer aan de kant van Flames was Alex Wesby met 14 punten. Jason Dourisseau en Bryan Defares tekenden beide voor 11 punten. Flames is door de overwinning voorlopig weer koploper in de Dutch Basketball League met zes punten uit vier wedstrijden.