Gehavend Lycurgus verliest eerste competitiewedstrijd

GRONINGEN - Abiant/Lycurgus uit Groningen is de competitie niet goed begonnen. De volleyballers verloren zaterdagavond in eigen huis met 3-1 van Langhenkel Volley uit Doetinchem.
De setstanden waren 19-25, 25-18, 17-25 en 24-26. Een groot nadeel voor Lycurgus was dat nog geen beroep gedaan kon worden op de Braziliaan Edson Felicissimo en de Amerikanen Joe Klein en Jake Wiens. De drie zijn nog niet in het bezit van een tewerkstellingsvergunning. Daardoor deed Peter Barla, die na afloop van vorig seizoen gestopt was, nog een keer mee.
De ploeg van coach Ronald Zoodsma begon goed, maar gaf na een 7-3 voorsprong de eerste set langzaam uit handen. In de tweede set lag het initiatief bij de thuisploeg. Via een aantal goede puntenseries van onder andere Barla en Willem Maarten Heins werd die set binnengehaald.
Nadat de derde set door veel onnodige fouten verloren ging werd het aan het einde van de vierde set spannend en leek een beslissende vijfde set mogelijk. Lycurgus werkte een matchpoint weg, maar op de stand 24-25 sloeg Barla de beslissende bal uit.