Ontluisterende nederlaag DIO Groningen

GRONINGEN - DIO Groningen heeft zondagmiddag in de hoofdklasse C met maar liefst 9-2 verloren van Rohda Raalte. Vooral in de eerste helft leverde de door blessures geplaagde thuisploeg een wanprestatie.
Hierdoor was de schade bij rust al onoverkomelijk voor de thuisploeg. De gasten uit Raalte hadden toen al vijf keer gescoord waarvan Teije ten Den er twee voor zijn rekening nam. Direct na de pauze werd het uit een strafschop 6-0, maar hierna zorgde Johnson Bacuna voor een korte maar hevige opleving. Eerst scoorde hij uit een strafschop en in de 53e minuut werkte hij een voorzet achter de doelman van Rohda.
DIO kon het momentum niet langer vasthouden. In het laatste half uur van de wedstrijd liepen de gasten nog uit naar een 9-2 overwinning. Justin Krijthe werd aan de kant van DIO in de slotfase nog met rood uit het veld gestuurd omdat hij een doorgebroken speler neerhaalde. DIO Groningen is hekkensluiter in de hoofdklasse C met één punt uit zeven duels. De ploeg moest al dertig tegentreffers toestaan.