Be Quick niet opgewassen tegen Sneek

SNEEK - Be Quick 1887 heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Sneek Wit Zwart met 2-0 verloren. Door deze nederlaag kwam een einde aan een reeks van vijf wedstrijden waarin de ploeg van trainer Marcel Groninger ongeslagen bleef.
In de eerste helft waren beide ploegen voetballend aan elkaar gewaagd, maar Sneek was scherper. Vlak voor het einde van het eerste bedrijf kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong door een treffer van Ramon Batalla. Na de pauze zette Be Quick alles op alles om op gelijke hoogte te komen en creëerde in de eerste vijf minuten na de hervatting tweede goede kansen.
Eerst was het Jasper Valentijn die op de paal schoot en vlak daarna verprutste Alexander Futila een goede kopkans. Na dit offensief bleven de Friezen verdedigend relatief eenvoudig overeind. In de slotfase verdubbelde Jonathan Gregoria de marge. Be Quick is door deze nederlaag gezakt naar de vierde plaats in de hoofdklasse C met dertien punten uit zeven wedstrijden.