Instellingen

Jong FC Groningen in laatste minuut onderuit

© Acta Fotografie

GRONINGEN - Jong FC Groningen heeft maandagavond de thuiswedstrijd tegen Jong Feyenoord/Excelsior met 3-2 verloren. De beslissende treffer viel in de negentigste minuut uit een strafschop.

Het duel tegen de Rotterdammers werd door 4.500 toeschouwers aanschouwd in de Euroborg en zij zagen een hele matige eerste helft van de thuisploeg. De gasten namen in de vierde minuut al de leiding toen Te Vrede uitstekend profiteerde van een ver uit zijn doel gekomen doelman Luciano.

Het duurde zeker een half uur voordat de ploeg van trainer Dick Lukkien enigszins in de wedstrijd kwam, maar dat leidde in de rest van de eerste helft niet tot kansen. In de rust ging Danny Holla centraal achterin spelen en Petrit Hoxhaj kwam er op het middenveld bij. Dat kwam het spel ten goede, omdat opbouwend veel beter gebruik gemaakt werd van de ruimtes die er lagen.

Holla tekende in de 58e minuut voor de gelijkmaker. Een vrije trap vanaf de zijkant draaide van een meter of veertig zo in het doel. Vier minuten later kopte Hyun Jun Suk de 2-1 uit een voorzet van Henk Bos tegen de touwen. De thuisploeg had op dat moment de wedstrijd in handen. Luis Pedro kreeg achttien minuten voor tijd echter rood na een onbesuisde tackle.

Jong FC Groningen bleef met tien man de betere ploeg, maar moest toch toezien dat Te Vrede tien minuten voor tijd de 2-2 binnenkopte. Tim Keurntjes had de wedstrijd in de 85e minuut kunnen beslissen, maar zijn inzet van dichtbij werd van de doellijn gehaald. In de slotminuut viel het winnende doelpunt aan de andere kant. Holla tikte Diego Biseswar aan in het strafschopgebied en de penalty werd benut.

Jong FC Groningen is door de nederlaag gezakt naar de achtste plaats in de Beloften Eredivisie met 10 punten uit 7 wedstrijden.