NWVG wil met rijden voor goed doel continuiteit veilig stellen

GRONINGEN - De Noordelijke Wielervereniging Groningen (NWVG) gaat met ingang van het nieuwe seizoen rijden voor een goed doel. Het gaat om de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting(NCFS), die zich inzet om de taaislijmziekte te bestrijden.
De stichting Bike4Air wordt opgericht om één en ander organisatorisch en financieel te regelen. Sponsoren kunnen voor duizend euro per jaar zowel het goede doel als de club ondersteunen. Deze nieuwe vorm van funding moet niet gezien worden als een alternatief vanwege het feit dat de NWVG voor het nieuwe seizoen nog geen nieuwe hoofdsponsor heeft.
De bedenker van dit idee en ploegleider John Kerstholt is daar duidelijk over: "Dit idee is bedacht in januari van dit jaar en toen was over plannen voor 2012 nog helemaal niets bekend. Het doel is wel om niet meer afhankelijk te zijn van één grote geldschieter, waardoor de continuiteit bij het vertrek van de sponsor in gevaar kan komen."
Het belangrijkste voor de NWVG is om een structuur neer te zetten, waarbij het bestaansrecht van de vereniging altijd gegarandeerd is. Zodat renners langer bij de club blijven en de NWVG de belangrijkste vereniging van het Noorden wordt. De renners zullen gaan rijden in kleding met de logo's van de stichting.
Alle commerciële uittingen van sponsoren zullen terug te vinden zijn op de ploegleidersauto's, de website en bij wedstrijden die door de NWVG georganiseerd worden. Bike4Air heeft Skate4Air als voorbeeld. Tijdens de alternatieve elfstedentocht op de Weissensee werd dit jaar 180.000 euro bij elkaar geschaatst. De komende weken zullen meer details bekend worden over het nieuwe plan.