Flames maakt indruk tegen Leiden

GRONINGEN - GasTerra Flames heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Leiden met 86-75 gewonnen. De Groningers stonden constant aan de goede kant van de score. Leiden kwam in het vierde kwart nog terug tot 59-52, maar verder liet de ploeg van coach Hakim Salem het niet komen.
Flames kwam sterk uit startblokken en had na het eerste kwart al een 23-10 voorsprong. Onder aanvoering van Jason Dourisseau en Bryan Defares werd de score steeds verder opgevoerd in Gronings voordeel. Bij rust was het verschil 21 punten in het voordeel van de thuisploeg: 45-24.
Bij een voorsprong van 59-42 stokte het spel van de Groningers. Met een run van tien onbeantwoorde punten kwamen de gasten terug tot 59-52. Driepunters van achtereenvolgens David Bell, Avis Wyatt en opnieuw Bell gooiden de de wedstrijd vervolgens in het slot.
Topscorer aan de kant van Flames was David Bell met 24 punten, Alex Wesby tekende voor vijftien punten. Flames is koploper in de Dutch Basketball League met acht punten uit vijf duels.