Groningen sleept punt uit het vuur tegen Twente

GRONINGEN - FC Groningen heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen FC Twente met 1-1 gelijkgespeeld. Groningen kwam in de eerste helft op achterstand, maar invaller Suk maakte halverwege de tweede helft de gelijkmaker.
Eerste helft

Groningen begon goed aan de wedstrijd. Een aanval in de eerste minuut ging over de linkerkant. Burnet gaf strak voor, maar Texeira raakte de bal niet goed genoeg en schoot naast. Vlak daarna ging een schot van Tadic net naast het doel van Mihaylov. De thuisploeg zette overal op het veld vroeg druk waardoor Twente het moeilijk had. Na een kwartier spelen kwam er meer evenwicht in het duel omdat Groningen slordiger werd en Twente meer balbezit kreeg.
Na twintig minuten kreeg Andersson een enorme kans op de openingstreffer. Een voorzet van Burnet ging over de defensie van Twente heen, maar de Zweed kon de bal niet tussen de palen krijgen en volleerde wild over. In de tegenstoot kwamen de gasten op voorsprong. John draaide vanaf links naar binnen en schoot de bal in de korte hoek achter doelman van Loo die te laat reageerde. Na deze goal gebeurde er weinig. Groningen kreeg een aantal corners, maar werd niet gevaarlijk.

Tweede helft

Vijf minuten na de rust verdubbelde Twente bijna de voorsprong. Janko werd in het strafschopgebied duidelijk aan zijn shirtje vastgehouden door van Dijk, maar scheidsrechter Wiedemeijer liet doorspelen. Janko kwam vervolgens nog tot een schot dat knap door van Loo gekeerd werd. In de 55e minuut kwam Burnet gevaarlijk door over de linkerkant. De Amsterdammer gaf goed voor, maar Brama was er net op tijd bij om het gevaar te bezweren.
Groningen kwam halverwege de tweede helft op gelijke hoogte. Texeira kreeg de bal aangespeeld op de rand van de zestienmeter, omspeelde twee verdedigers en schoot op het doel van Twente. Mihaylov kon nog net met zijn vingertoppen redding brengen, maar de bal viel precies voor de voeten van de ingevallen Suk die de 1-1 op het scorebord schoot. Tien minuten voor tijd was Twente dichtbij de voorsprong. John kon alleen af op van Loo, maar de doelman redde van dichtbij. Op een schot van Chadli had van Loo ook een antwoord. In de slotfase hield hij zijn ploeg op de been.
FC Groningen heeft veertien punten uit tien duels en staat daarmee op de negende plaats in de eredivisie.

Opstellingen:

FC Groningen: Brian van Loo, Johan Kappelhof, Jonas Ivens, Virgil van Dijk, Lorenzo Burnet; Maikel Kieftenbeld, Tim Sparv; Leandro Bacuna ('56 Hyun Jun Suk), Petter Andersson ('77 Tom Hiariej), Dusan Tadic; David Texeira.
FC Twente: Nikolay Mihaylov, Roberto Rosales, Peter Wisgerhof ('46 Rasmus Bengtsson), Douglas, Dwight Tiendali; Wout Brama, Denny Landzaat; Emir Bajrami ('46 Willem Janssen), Marc Janko ('67 Nacer Chadli), Luuk de Jong, Ola John.