Zesde nederlaag op rij voor Leekster Eagles

LEEK - Leekster Eagles is er vrijdagavond niet in geslaagd de reeks nederlagen een halt toe te roepen. De ploeg van coach Robert Herder verloor in Leek met 9-6 van Fermonia Boys uit Roermond dat voorafgaand aan dit duel ook nog puntloos was.
De gasten begonnen goed aan de wedstrijd en stonden na acht minuten spelen al met 2-0 voor. Leekster Eagles knokte zich vervolgens terug en door doelpunten van debutant Ayoub Kaddouri en aanvoerder Bas Lulofs stond het weer gelijk: 2-2. Door onachtzaamheid in de verdediging en concentratieverlies scoorde Fermonia Boys voor rust zomaar twee keer binnen een minuut. Tien seconden voor het rustsignaal deed Bas Lulofs weer iets terug.
De thuisploeg wist snel in de tweede helft gelijk te maken via Majid Allaui, maar omdat verdedigende afspraken niet nagekomen werden schroefden de gasten de marge binnen vijf minuten weer op naar 7-4. Met nog vijf minuten op de klok bracht Herder zichzelf in als speler en werd er alles of niets gespeeld. Goals van opnieuw Allaui en de derde van Lulofs brachten de spanning twee minuten voor tijd terug tot 7-6. Meer zat er niet in want via de counter bepaalden de Limburgers de eindstand op 9-6.
Leekster Eagles is na zes duels nog puntloos in de zaalvoetbal topdivisie en is daarmee hekkensluiter. Ook financieel zit de club nog steeds in zwaar weer. Door het ontbreken van een hoofdsponsor is het tekort op de begroting nog steeds 30.000 euro. Voorzitter John Minnema wil op korte termijn tien tot vijftien sponsoren werven die dit bedrag gezamenlijk bijeen zouden moeten brengen. In deze constructie zouden ze daarmee gedeeltelijk eigenaar worden van de club. In november wil hij hier meer duidelijkheid over hebben.