Lycurgus boekt moeizame overwinning

GRONINGEN - De volleyballers van Abiant/Lycurgus hebben zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Netwerk STV uit Tilburg moeizaam met 3-2 gewonnen.
De setstanden waren 25-11, 21-25, 21-25, 25-21 en 15-12. Lycurgus begon uitstekend aan de wedstrijd, want na ongeveer een kwartier spelen was de eerste setwinst al een feit. Daarna zakte de ploeg van coach Ronald Zoodsma in en kwam de uitploeg verrassend op een 2-1 voorsprong.
Het vertrouwen aan de kant van de Groningers leek even weg, maar de vierde set werd uiteindelijk met 25-21 binnengesleept onder aanvoering van invaller Willem Maarten Heins. De aanvaller sloeg een aantal bekeken ballen binnen en dat gaf de ploeg daardoor weer vertrouwen. Naast Heins maakte ook de Braziliaan Edson Felicissimo een sterke indruk met een harde service en smash.
In de beslissende vijfde set bleef de thuisploeg steeds aan de goede kant van de score. Het winnende punt werd toepasselijk binngeslagen door Heins. Lycurgus pakte door de 3-2 overwinning twee punten en heeft nu vijf punten uit drie wedstrijden en staat daarmee op de vijfde plaats in de A-league.